Hesabım
Sepetim
Filtre
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

Mutfak Bıçağı

Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }}
Toplam 1 ürün bulunmaktadır.

Bıçak Çeşitleri

Bıçaklar günlük hayatın her alanında karşılaşılabilen ürünler arasında yer almaktadır. Bu ürünler kullanım alanlarına ve çeşitlerine göre çeşitlenmektedir. Bıçak çeşitleri ve özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Şef bıçağı: Fransız bıçağı ya da aşçı bıçağı olarak da bilinen şef bıçağı ilk olarak büyük parçalı dana etini ayırmak ve kesmek için tasarlanmıştır. Daha sonra şeflerin ana bıçağı haline gelmiştir. Aşçı bıçakları çok çeşitli amaçlarda kullanılarak yaygınlaşmıştır. Şef bıçaklarının boyları genellikle 15- 36 cm arasında değişmektedir. Genişlikleri ise ortalama 4 cm üretilmektedir. Fransız ve Alman tipleri olarak 2 yaygın türü olmaktadır. Alman tipi şef bıçağı baştan uca bir kavise sahip, daha derin ve uzun kesim yapmak için tasarlanmaktadır. Fransız tipi şef bıçağı düz ağızlı, uca doğru az bir kavise sahip bıçak olmaktadır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilmeye başlanan bıçak Uzakdoğu kültüründe kullanım amaçlarına göre özelleştirilmiş formlar bıçaklar olmaktadır.

Kasap et bıçağı: Et işlemlerinde kullanılan bıçakları sıyırma, doğrama ve açma bıçakları olarak ayrılmaktadır. Sıyırma bıçakları sivri ve içeri doğru oval yapısı sayesinde sinir ve yağ ayırmaktadır. Doğrama bıçakları çeşitli formda ve boylarda olabilmektedir. Etleri açmak için 20 ile 35 cm uzunluğunda özel üretilmiş et açma bıçaklarını kullanılmaktadır.

Meyve sebze bıçakları: Meyve soyma işlemi için 8-10 cm arasında üretilen bıçak çeşididir. Tırtıklı ya da düz yapıya sahip olabilmektedir. Sebze soyma işlemi için 8-16 cm arasında üretilen bıçak çeşididir.

Ekmek Bıçakları: Ekmek bıçaklarının tırtıklı ağız yapısı sayesinde kesim yüzeyi arttırılmıştır. Sivriltilmiş noktalar daha sert olan kabuk kısmını açarak bıçağın daha rahat kesim yapmasını sağlamaktadır. Bu bıçakları ile ekmekler ezilmeden ve dağılmadan rahatlıkla doğranmaktadır.

Peynir bıçağı: Genelde sivri uçlu, dar orta uzunlukta olmaktadır. Peynirin bıçağa yapışmaması için içi boşluklu ve hava kanallı bıçaklar tasarlanmıştır. Oval ya da tekerlek formunda peynir kalıplarını kesmek için çift saplı büyük bıçaklarda kullanılmaktadır.

Döner Bıçakları: 50-55 cm standart boylara sahip bıçak çeşididir.

Börek ve pizza bıçakları: Yarım ay şeklinde üretilmektedir.

Zırhlar: etin kıyma haline getirilmesi için kullanılan bıçaklardır.

Bıçak Setleri

Yaşamı olduğundan daha pratik bir forma getiren çeşitli ev aletleri bulunmaktadır. Bunlardan birisi de mutfakta el altından ayrılmayan bıçaklar olmaktadır. Mutfakta yemek yaparken, sofra hazırlarken en çok kullanılan yardımcı malzemelerin başında bıçak çeşitleri gelmektedir. Genellikle çelik gövdeden üretilen bu ürünler farklı kullanım amaçlarına yönelik farklı malzemelerden üretilmektedir. Mutfağın yanı sıra avcılık, marangozluk, oyma sanatı ve süslemeler gibi birçok farklı alanlarda da kullanılmaktadır.

Bıçak seti genellikle farklı boyuttaki bıçakları bünyesinde barındıran temek mutfak setleri olarak bilinmektedir. Bıçak takımı içerisinde yer alan bıçakların farklı boyutlarda olmasının sebebi sunduğu hizmet şekillerinin farklı olmasındandır. Meyve bıçağı, et kesme bıçağı, ekmek bıçağı gibi farklı kullanım alanları sunmalarına göre isimlendirilmektedir. Bunun yanı sıra şef bıçağı, dilimleme bıçağı, soyma bıçağı, doğrama bıçağı gibi bıçak çeşitleri, bıçak seti içerisinde yer alan bıçak modelleri olmaktadır. Bu ürünler hemen hemen her mutfakta aktif olarak kullanılan, fonksiyonel ve demirbaş ürünler içerisinde yer almaktadır.

Aynı anda birden çok bıçak çeşidini bir arada bulundurulan mutfak bıçak seti modelleri sayesinde tek bir ücretle birden fazla bıçak türüne sahip olunmaktadır. Bu ürünlerde renk ve desen ne olursa olsun önemli olan keskinlik ve boyut olmaktadır. Mutfak içerisinde görselliğe ve tasarıma önem veren kullanıcılar standlı bıçak seti modellerini tercih edebilmektedir. Bu modeller farklı renk ve model seçeneği ile mutfakta farklı bir hava yansıtırken aynı zamanda kullanıcıya saklama alanı konusunda da kolaylık sağlamaktadır.

3’lü bıçak seti ürünleri 3 tane keskin yapılı ana bıçaktan oluşmaktadır. Çelik bıçak seti kategorisinde yer alan ürün kullanılan malzemeden dolayı paslanma yapmamaktadır. Senelerce kullanım sağlayabilen ergonomik yapısı ile kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Bulaşık makinesinde yıkamaya uygun olmayan bu ürünler elde yıkama yapılarak temizlenmektedir. Yüksek ısı her zaman bu sete zarar vermektedir. yıkama işlemi sonrasında mutlaka kurulama da yapılmalıdır.

5’li bıçak seti ürünleri içerisinde 1 tane şef bıçağı, 1 tane doğrama bıçağı, 1 tane soyma bıçağı, 1 tane de dilimleme bıçağı yer almaktadır. Bu mutfak bıçağı ürünlerinin sap kısımları genellikle bu senenin de modası olan kahverengi ahşap yapıya sahip olmaktadır. Standlı olarak da tercih edilebilen bu ürünler uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır.

Bıçak setleri kullanım alanlarına ve işlevlerine göre 2 parçadan 20 parçaya kadar ürün içerebilmektedir. Günlük kullanımlar için 5’li, 6’lı bıçak seti modelleri yeterli olurken, daha profesyonel kullanımlar için şef bıçak seti ya da profesyonel bıçak seti modelleri tercih edilebilmektedir. Bıçak seti ürünleri suya dayanıklı bir çanta, ahşap saklama kutusu ya da tezgah üstü standlar ile satışa sunulmaktadır.

Mutfak Bıçağı

Bıçaklar mutfak ürünleri içerisinde en temel olmazsa olmaz ürünler içerisinde yer almaktadır. Gün içerisinde en fazla zaman geçirilen alanlardan birisi olan mutfaklarda zevkle yemek hazırlamak için bıçak oldukça önemli bir yere sahiptir. Yemek yapmayı da sevdiren ürünler olan bıçaklar farklı şekiller ve çeşitlerde kullanıcıya yardımcı olmaktadır. Kullanım yapılacak alana göre çeşitlenen mutfak bıçaklarının keskin olması kullanıcı için kolaylık ve pratiklik sağlamaktadır. Farklı model ve çeşitlere sahip olan mutfak bıçağı ürünleri kullanıcının tercihine göre satışa sunulmaktadır.

Çok Kullanılan Bıçaklar

Bıçaklar mutfakların vazgeçilmez ürünleri olmaktadır. Birçok işlemin yapılmasında kullanıcıya kolaylık sağlayan bıçakların keskin yapıda ve eli rahatsız etmeyecek sap yapısına sahip olması gerekmektedir. Farklı kullanım alanlarına sahip birçok bıçak çeşidi olsa da günlük rutinde kullanılan belli başlı bıçak çeşitleri bulunmaktadır. Bıçak çeşitleri içerisinden en çok kullanılan bıçaklar şef bıçakları ve meyve-sebze bıçakları olmaktadır. Her kesme ve doğrama işi bu bıçaklar sayesinde yapılabilinmektedir.

Bıçak Fiyatları

Bıçak seti fiyatları üretici markaya ve ürünlerin özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Bıçak seti fiyatlarını belirleyen en temel unsur üretim sürecinde kullanılan ana malzeme olmaktadır. Her markanın kendi standardında ürettiği bıçak çeşidi kalitesi farklı olmaktadır. Üretim aşamasında harcanan maliyet ve kaliteye göre bıçak fiyatları skalası da çeşitlenmektedir.

Bıçak setinde kullanılan sapın çelik, ahşap ya da plastik olması da fiyatın belirlenmesinde etkili olmaktadır. Kullanıcının satın alacağı en ucuz bıçak ile en pahalı bıçak arasında kalite farkı, malzeme farkı olmaktadır. Bu da bıçağın kullanıcıya sunacağı performansı etkilemektedir. En iyi bıçak seti içerisinde en keskin bıçak modelleri yer almaktadır. Bu sebeple bıçağın kullanıcıya sunduğu performans fiyatına da yansımaktadır. Diğer taraftan fiyatlara etki eden kampanyalar yer almaktadır. Örneğin, yılın belli dönemlerinde, evlilik paketi-çeyiz setlerinde ödeme seçenekleri ya da indirim kampanyalarına gidilebilmektedir. 

Mutfak bıçak çeşitleri, geniş ürün çeşitliliği ile her kullanıcının bütçesine uyum sağlamaktadır. Kullanıcı kullanım sağlayacağı alana göre geniş ürün yelpazesi içerisinden bütçesine uyan en iyi bıçak çeşidine sahip olabilmektedir. Bıçak sektöründe adını duyurmuş ve kullanıcılar tarafından kabul görmüş en iyi bıçak markası firmaları kullanıcılara en kaliteli bıçak ürünlerini sunmaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.